Paslanmaz çeliğin icadını takiben, ekonomik üretim için yoğun araştırmalar gerekmiştir. En önemlisi normal kalite demir veya çelikten takriben 3 ila 5 misli daha sert ve mukavim olan paslanmaz çeliğin rulo veya levha haline getirilmesinin sıcak haddeleme ile yapılması, yeterli inceliğin sağlanmasına yeterli olmadığından, soğuk hadde ile inceltilmesinin gerekliliğini ortaya koymuştur.
Bunun için çeşitli zaman dilimlerinde ve deneyler sonucu, ikili ve üçlü haddeleme yapan makina grupları ile başlangıçta iyi sonuçlar alınmış, ekonomik olması için ise üretimin hızlandırılması gereği ortaya çıkmıştır. Bu konuda teknik bilgi ve becerisi üst düzeyde olan Mr. Sendzimir isimli makina mühendisi, bilahare kendi adını verdiği, iki adet krom hadde silindirlerine baskı ile büyük güç katan silindirler silsilesini dizayn etmiş, böylece 500 ila 700 Newton / mm mukavemete sahip paslanmaz çeliğin haddelenerek inceltilmesini ve prosedürün ilk aşamada takriben 200 ila 400 metre / dakika kapasite ile çalışmasını sağlamıştır. Bu tür soğuk hadde silindirlerine sahip ‘’Sendzimir’’ bugün Dünya’daki tüm paslanmaz çelik üreticilerinin sahip oldukları en değerli makina gruplarını teşkil etmektedir. Bugün soğuk hadde kapasiteleri dakikada takriben 1000 metreye çıkmıştır. Sıcak hadde bölümünden gelen temiz ve nitelikli yarı mamul paslanmaz çelik rulolar nihai kalınlık elde edilinceye kadar ortalama 11 ila 14 defa soğuk haddelenir. Her haddeleme, malzeme kalınlığının en fazla % 15’i kadar incelmesini sağlar. Bu nedenle yarı mamulün kalınlığı ile nihai kalınlık arasındaki ilişkinin ne denli önemli olduğu açıktır. Nihai kalınlık elde edilinceye kadar her aşamada malzemenin mekanik ve fiziksel özellikleri kontrol altında tutulur.
Bir soğuk hadde işletmesinin kapasitesi haddelenen sıcak malzemenin kalınlığı ile elde edilen soğuk yassı ürünün kalınlığına bağlıdır.